Rundt om Hønen

På Fanøs sydspids finder vi en helt anden naturtype end på Vesterhavs siden. En tur med både kultur og natur-oplevelser. 
Historien om Fanøs guldalder er omdrejningspunktet for denne tur - både som søfartsø og malerkoloni. 

Rundt om Hønen – Fanøs omskiftelige sydende

På Fanøs sydspids finder vi en helt anden naturtype end på Vesterhavs siden. 
En tur med både kultur- og natur-oplevelser. Historien om Fanøs guldalder er omdrejningspunktet for denne tur - både som søfartsø og malerkoloni. 

Vi mødes ved Børsen og ser på ændringen af indsejlingen til Sønderho gennem tiderne. Herfra går vi ud mod Hønen - på vejen passerer vi det gamle Sønderho.

Vi skal også lige have historien bag Kåveren – Sønderho´s nye/gamle vartegn.

På Hønen har vi rig lejlighed til at studere fuglelivet, den unikke flora og det specielle lys, der trak guldaldermalerne til øen. Afhængig af årstiden kan vi smage på den særegne vadehavsplante, Kveller (Den er velegnet til foccacia-brød og i salater, så tag en lille pose med).

Pris

Voksne: 100 kr.

Børn (under 12 år): 25 kr.

Børn under 4 år er gratis

Ture

ca. 6 km
2 timer

Praktisk information

Børnevenlighed

Nok mest for voksne...

Handicappede

Gangbesværede kan gratis låne en ballonkørestol – send os blot en SMS (30202543), minimum dagen i forvejen – så sørger vi får at den står klar til jer ved turens start.

Beklædning

Almindeligt praktisk tøj.

Vi mødes her

Vi mødes ved Børsen – Sønderho Havn.

Kør af Landevejen til Sønderho – umiddelbart efter i er kommet ind i Sønderho skal i dreje til venstre af Digevej. Efter at i har kørt langs diget ca. 500 m. – drejer Digevej skarpt til højre. Her skal i parkere bilen – og gå ind gennem diget på venstre side. Lyder lidt kompliceret at finde – men er meget enkelt at se jer ud af når i først kører der.

Se på stort kort